2018-08-06 08:20:40• hírek • Szatmár.ro

Folyamatosan érkeznek a panaszok a kábelszolgáltatóhoz a TV2 eltűnése miatt

A kábeltévé-szolgáltató szerint nem történt szerződésésszegés a tévéadók változtatásával.

Hatalmas feháborodás lett abból, hogy pénteken kikerült a legnagyobb Szatmár megyei kábeltévé-szolgáltató csomagjából a TV2, a Mozi+ és a Prime. A három tévéadó közül a TV2 eltűnése miatt ment fel a pumpája sokaknak, hiszen sorozatai, illetve saját gyártású műsorai miatt nagyon népszerű volt a magyar tévénézők körében. Volt, akit némileg kiengesztelt, hogy a magyar nyelvű Comedy Central, Comedy Central Family illetve a Film 4 bekerült a csatornalistára, de sokakat nem. Sőt, ők szerződésszegésről beszélnek.


A Szatmár.ro megkereste ez ügyben a kábelszolgáltató helyi kirendeltségének vezetőjét, Suta Jánost. Kérdésünkre felelve elmondta, őt magát is meglepte a változtatás, először alig akart hinni a szemének. Ám a csatornalistát központilag állítják össze, a szatmárnémeti kirendeltség csak a hálózat működtetéséért felelős, így tenni nem tudnak a változtatás érdekében. Emlékeztetett: volt néhány évvel ezelőtt olyan időszak, amikor az RTL Klub került ki a kínálatból. Ez is nagy vihart kavart, ám hetek múlva megoldódott a helyzet. Remélhetőleg most is így alakul majd a dolog. Suta szerint valósznűleg nemzetközi jogdíj problémák miatt szűnt meg az érintett csatornák közvetítése, a TV2 kérésére.

A kirendeltségvezető egyuttal visszautasította azokat a vádakat, mely szerint a szolgáltató szerződést szegett volna a tévéadók cseréjével. A szerződés ugyanis televíziós adók számáról szól, a konkrét adásokról nem. Kivételt képez a szolgáltató MAX Pack vagy a HBO-csomagja, amelyek esetében a csomag tartalma is szerződésben van rögzítve.


Egyébként kizártnak tartotta azokat a feltételezéseket, miszerint a kábelszolgáltató és a TV2-t üzemeltető cég között feszültség lenne az oka a csatornák eltűnésének, hiszen Magyarországon a szolgáltató kínálatban zavartalanul szerepelnek TV2 Média Csoport csatornái.


A legfrissebb információk szerint már zajlik a tárgyalás annak érdekében, hogy az erdélyi tévénézők újra láthassák a TV2 adásait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: